Elvonulás cégtulajdonosoknak, felső vezetőknek

Kiszakadás - Változás - Megújulás

Milyen két napig zen szerzetesként élni?

Az elvonulás kifejezetten olyan vezetők számára ajánlott, akik szeretnék magukat még inkább kiteljesíteni, akik szeretnék pozíciójukat vagy karrierjüket megerősíteni, illetve még sikeresebbé kívánják tenni vállalkozásukat.

Ugyancsak ajánlott azoknak is, akik nehéz döntések előtt állnak, vagy egy válságos helyzetet rendeznének - legyen az akár magánéleti  - de eddig nem találták a megoldást.

Az elvonulás azoknak is segít, akik az üzleti, hétköznapi életük mellett emberi minőségüket szeretnék kiteljesíteni, megtisztulni, kiszállni a megszokott rutinból, szerepekből, felszabadulni azok alól.

Mi a zen?

A zen egy gyakorlat és eszköz. A zen a tudatunk megváltoztatásának, kitekjesedésünk az eszköze. Ezt az ősi gyakorlatot a legtisztább formájában ugyan a buddhizmus őrizte meg, de a zen buddhizmus nem vallás, hanem egy gyakorlati út, egy módszer, amely túl van minden besoroláson.

Az elvonulás hatásai

A speciális gyakorlatok segítségével alapvető változás jön létre

Kiszakadás,megpihenés

Kiszakadunk megszokott környezetünkből. Itt nincsenek ismerősök, nincsenek azok, akiket ismerünk, nincsenek azok a problémák, amelyekkel nap, mint nap találkozunk, és  végre nem kell azokat a szerepeket eljátszanunk, amiket mindig eljátszunk. A csend és a megszokottól eltérő környezet segít kikapcsolni. Mindenki vágyik erre. Vágyik egy helyre, ahol letisztulhatnak a dolgok. Lehet, hogy kimondatlanul, de mindannyian vágyunk erre.

Jelenlét

Jelen vagyunk. A mindennapokban a múltat elemezzük, és ebből építkezve a jövőt tervezzük. Nem éljük meg a pillanatot. Itt megéljük a pillanat felemelő érzését, és mikor visszatérünk a hétköznapi életünkbe,oda is magunkkal visszük!

Megújulás

Megújulunk, újraépítjük a rendszert. Új nézőpontokat veszünk fel, ledobjuk a régi, berögzött mintákat. Mindez érvényes a munkára, a magánéletre, az élethez való viszonyunkra is.

Kreativitás

A ZEN segít abban, hogy kiürítsük az elménket. "Az örök kezdők szelleme sokra képes, a kitanultaké kevésre. Mert ha szellemetek üres, képes befogadni bármit, nyitott mindenre."

Hatékonyság, döntésképesség

Gyorsan és hatékonyan döntünk, le tudunk válni a döntést befolyásoló érzelmekről, ragaszkodásról. Olyan döntéseket is képesek vagyunk meghozni, amelyeket előtte halogattunk.

Kihívás, teljesítés

Üzletemberként, vezetőként  nehéz leállni, de teljesítjük a kihívást. A végén büszkék leszünk magunkra: ezt is meg tudtam csinálni!

Az elvonulást kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretik a kihívásokat, a rendkívülit.

Az elvonulás helye

Bakonybél, Szent Mauriciusz kolostor, vendégház

Az elvonulás különlegessége

Exluzivitás

Az elvonuláson csak 7 ember vehet részt.

Magányos csend

A közös programokon túl mindenki a saját szobájába vonul vissza. Nem használunk sem számítógépet, sem telefont.

Az elérhetőséget rendkívüli esetben egy megadott számon biztosítjuk.

Étkezés

Az étkezés formája különleges, a zen kolostorok hagyományát követi, az ételek is ennek a hagyománynak megfelelően készülnek.

Személyes találkozó

Az elvonuláson a programba beépítve személyes találkozóra van lehetőség az elvonulás vezetőjével, ahol személyre szabott útmutatást kap a résztvevő a gyakorlásra vonatkozólag, valamint a felmerülő kérdéseire kap választ. A találkozó nem coaching és nem pszichológiai terápia!

Hitelesség

A zen  hagyományában nem lehetséges az, hogy valaki egy-két év gyakorlás után tanítson, a tanítás feltétele az elmélyültség, és legalább 15 év gyakorlat és tapasztalat.  A zen gyökerei évezredekre nyúlnak vissza, ezeknek képviselője a Onedropzen, és annak vezetői is.

Az elvonulás vezetője

Szaladják "Taikyo" István zen tanító

20 éve gyakorolja zen meditációt, Taigen Shodo Harada zen mester tanítványa. Jelenleg a magyarországi Onedropzen csoport vezetője és megbízott tanítója. Korábban Balázs Béla-díjas játékfilm-operatőr és rendező, a Metropolitan egyetem docense.

"Az elvonuláson egy több mint 2600 éves meditációs hagyomány erejébe és tapasztalataiba vezetjük be a résztvevőket."

A meditáció hatékonyságát mind a stresszkezelés, mind pedig a betegségek terén már számos tudományos kísérlet bizonyította, igazolta. De természetesen a meditáció lehetőségei, különösképpen a zen meditáció nem állnak meg itt – valódi és eredeti bölcsességünk felfedezéséről van szó.

A modern világ felfedezte, hogy a meditáció a leghatékonyabb hatékony eszköz arra, hogy a versengő világban  képesek legyünk az azonnali kihívásokra a legmegfelelőbb módon reagálni, és a leghatékonyabban reagálni. választ adni, és hogyan kell győztes-győztes helyzetet létrehozni. A meditáció megmutatja, hova kell lemerülnünk ahhoz, hogy döntéseink ás válaszaink tiszták, és mindenki számára elfogadhatóak legyenek.

"“A zen gyakorlói nem elvonulnak a társadalomtól, hanem tevékenyen részt vesznek benne. A zazen által képesek vagyunk visszatérni saját gyökereinkhez, és teljesen azzá válni, akik valójában vagyunk. A képesség, mely által el tudunk érni egy belső, nyugodt állapotot, melyben elengedjük a külső zavaró tényezőket és visszatérünk eredeti belső világunkba – ez a zazen. A zen nem kizárja a hétköznapi életet, hanem meggazdagítja azt. Alapelve a társadalomban való tevékeny részvétel – a tiszta tudattal végrehajtott cselekvés, amelyet nem befolyásolnak a személyes korlátaink, előítéleteink, félelmeink, mohóságunk, haragunk, ellenszenveink, megszokott mintáink.
" - Taigen Shodo Harada Roshi

Beszámolók

Az elvonulás ára

300.000 Ft / 3 nap, teljes ellátás

Az elvonulás időpontja

Március 9 - 11.

Első nap: az este érkezés után egy rövid bevezető, ismerkedés, aztán szilencium. Második nap gyakorlatok, harmadik nap gyakorlatok délutánig, rövid összegzés, a szilencium feloldása. Harmadik nap késő délután indulás haza.


Jelentkezem

Kérdések és válaszok